نورپردازی

تأثیر رنگ نور بر خلق و خوی انسان

آیا تا به حال به این فکر کرده اید که نور چگونه بر احساس شما تأثیر می گذارد؟  چگونه می توان با نورپردازی، عواطف، احساسات و حالات خود را کنترل و مدیریت کرد؟ در این محتوا به بررسی تأثیر رنگ نور و نورپردازی بر خلق و خوی انسان می پردازیم. با ما همراه باشید.

نور چه تأثیری در خلق و خوی انسان ها دارد؟

می خواهیم با چند مثال این موضوع را برایتان تفسیر کنیم. به عنوان مثال فروشگاه ها و مراکز خرید معمولا از نور روشن برای انرژی بخشیدن به ذهن مخاطب استفاده می کنند و ناخودآگاه مردم را به خرید و کار ترغیب می کنند و یا کتابخانه ها و رستوران ها اغلب از نورهای ملایم تری استفاده می کنند تا امکان ریلکس شدن را به مخاطبینشان بدهند.
ما به شما پیشنهاد می کنیم که قبل از اقدام به نورپردازی فضاهای مورد نظرتان اطلاعات کافی در رابطه با این موضوع بدست آورید تا بتوانید از این قابلیت نور در نورپردازی فضای مورد نظرتان استفاده کنید.
ما به شما قول می دهیم که از مشاهده تأثیر فوری نور بر کیفیت خواب، بهره‌وری، سلامت و انرژی تان شگفت‌زده خواهید شد!

رنگ نور چگونه بر خلق و خو تأثیر می گذارد؟

کروموتراپی یا رنگ درمانی به فرهنگ های مصر و چین باستان برمی گردد که از رنگ برای التیام بیماری های بدن و ذهن استفاده می کردند.مطالعات تاثیر باورنکردنی رنگ نور را بر ضربان قلب، ریتم شبانه روزی و خلق و خوی کلی ثابت کرده اند.

آیا نور آبی بر خلق و خو تأثیر می گذارد؟

ممکن است توصیه هایی برای محدود کردن زمان استفاده از صفحه نمایش یک ساعت قبل از خواب شنیده باشید. این موضوع به این دلیل است که تلویزیون ها، تلفن های هوشمند و تبلت ها نور آبی ساطع می کنند و گیرنده های نوری در چشم انسان از نور آبی برای کنترل ریتم شبانه روزی بدن شما استفاده می کنند.
همچنین قرار گرفتن در معرض نور آبی می تواند به شما کمک کند تا ریتم شبانه روزی بدن خود را مجددا تنظیم کنید و پس از سفر های طولانی از جت لگ جلوگیری کنید.
رنگ نور آبی همچنین باعث ایجاد احساس آرامش، امنیت و ثبات می شود که آن را به انتخابی عالی برای استفاده در چرت های روزانه و مدیتیشن تبدیل می کند. اگر سردرد دارید، سعی کنید نور محیط را به رنگ آبی تغییر دهید، زیرا کروموتراپی آبی از نظر بالینی برای درمان میگرن استفاده می شود.

تأثیر نور آبی بر خلق و خو

تأثیر رنگ نور سبز بر خلق و خوی انسان

ثابت شده است که رنگ نور سبز، رنگ طبیعت، تمرکز، یادگیری و شفابخشی است و برای اتاق جراحی و بیمارستان ها بهترین گزینه است. این رنگ معمولاً در بیمارستان ها برای تقویت سیستم ایمنی و بهبود سریع تر بیماران استفاده می شود.
همچنین مشخص شده است که گرین لایت توانایی خواندن و حفظ حافظه را بهبود می بخشد و آن را به گزینه ای عالی برای محل مطالعه افراد تبدیل می کند. به عنوان مثال در کلاس های آموزشی می توان از رنگ نور سبز جهت ایجاد یک محیط آموزشی پربارتر استفاده کرد.

تأثیر رنگ نور سبز بر خلق و خوی انسان

رنگ نور زرد (آفتابی) چه تأثیری در خلق و خوی انسان ها دارد؟

رنگ نور زرد یا همان آفتابی، تداعی گر نور خورشید و حال و هوای بهاری است. به همین دلیل است که نور زرد از نظر بالینی برای درمان افسردگی و اختلال عاطفی فصلی استفاده می شود.
بهترین زمان برای استفاده از رنگ نور زرد برای ماه های تاریک فصل زمستان است.
نور زرد در سمت گرم طیف رنگ قرار می گیرد و باعث آرامش و راحتی می شود و می تواند یک گزینه نور عالی برای قبل از خواب باشد. 
با تمام این تفاسیر، نور زرد بیش از حد نیز می تواند تأثیر منفی داشته باشد. در واقع، مطالعات نشان داده‌اند که نوزادان اغلب در اتاق‌هایی که رنگ زرد دارند گریه می‌کنند.

رنگ نور زرد (آفتابی)

تأثیر رنگ نور قرمز در خلق و خوی انسان ها

آیا تا به حال توجه کرده اید که اکثر فست فودهای زنجیره ای از رنگ قرمز در لوگو، بسته بندی و دکوراسیون خود استفاده می کنند؟ به این دلیل که رنگ قرمز، طبق گفته ColorPsychology، “سوخت و ساز بدن انسان، سرعت تنفس و فشار خون را افزایش می دهد” و باعث ترشح بزاق و افزایش انرژی می شود. رنگ قرمز همچنین یک انتخاب نورپردازی عالی جهت نورپردازی باشگاه ها است.

تأثیر رنگ نور قرمز در خلق و خوی انسان

نورپردازی با گروه روشنایی سپندار

گروه روشنایی SPL واردکننده جدیدترین چراغ خطی و فریم گچی برند Line&Design در ایران است. شما می توانید جهت نورپردازی فضای مورد نظرتان با مهندسین ما در تماس باشید و یا با مراجعه حضوری از مشاوره تیم ما بهره مند شوید. از طراحی، محاسبات تا اجرا همراه شما هستیم.
 

FacebookTwitterLinkedInTelegramPinterest

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *