نورپردازی

نورپردازی خطی در طراحی داخلی

نورپردازی خطی از روش های نوین نورپردازی به سبک مدرن است که این روزها بسیار مورد توجه طراحان داخلی و معمارها قرار گرفته است و کاربرد بسیار زیادی در دکوراسیون داخلی دارد. نورپردازی خطی همان پخش نور در یک خط با عرض های مختلف است که به شکل های مختلف طراحی و اجرا می شود. نورپردازی خطی با انواع چراغ های خطی که قابلیت نصب و اجرا به صورت روکار، توکار و آویز برروی سقف، دیوار، کف و … دارند انجام می شود. گروه روشنایی سپندار واردکننده انواع چراغ های خطی برند Line&Design در ایران است. جهت طراحی نورپردازی، خرید چراغ خطی و اجرای نورپردازی خطی با ما تماس بگیرید.

نورپردازی خطی در چه مکان هایی کاربرد دارد؟

نورپردازی خطی علاوه بر زیبایی منحصر به فردی که دارد نورپردازی را در مکان هایی مثل شرکت ها، انبارها، کارخانه ها و … بسیار آسان و اصولی تر کرد. با گسترش صنعت نورپردازی خطی استفاده از چراغ های خطی در تمامی مکان ها گسترش پیدا کرد و از این چراغ ها برای نورپردازی خانه ها، شرکت ها، مراکز پزشکی، مراکز خرید و پاساژها، کارخانه ها و … استفاده شد.

نورپردازی خطی

گسترش نورپردازی خطی

صنعت نورپردازی خطی روز به روز در حال گسترش است و تفاوت های بسیار چشمگیری با نورپردازی های خطی در گذشته پیدا کرده است. چراغ های خطی این روزها دارای تنوع بسیار زیادی هستند مانند چراغ های قرنیزی، چراغ های خطی قابل نصب در کف و … که در صنعت دکوراسیون داخلی تحول شگرفی ایجاد کرده است. همچنین علاوه بر ظاهر، عملکرد این چراغ ها نسبت به گذشته بهینه تر شده است. امروزه چراغ های خطی دارای رنگ نورهای مختلف مثل سفید، طبیعی و آفتابی هستند و دارای شدت نورهای مختلفی هستند که می توان متناسب با محیط و شدت نور مورد نیاز، میزان نور را به دلخواه تنظیم کرد.

گسترش نورپردازی خطی

انواع نورپردازی خطی

نورپردازی خطی در دو حالت انجام می شود.

1- نورپردازی خطی دکوراتیو

استفاده از چراغ خطی با شدت نورهای کم برای نورپردازی خطی دکوراتیو. در طراحی داخلی می توان از چراغ خطی به عنوان نور دکوراتیو نیز استفاده کرد. در این حالت از چراغ خطی برای روشنایی محیط استفاده نمی شود بلکه فقط جنبه ی زیبایی دارد و می توان برای طراحی داخلی از آن ها استفاده کرد.

2- نورپردازی خطی به عنوان منبع نور اصلی

استفاده از چراغ های خطی به عنوان منبع نور اصلی در طراحی نورپردازی داخلی. با توجه به نوع کاربری محیط و شدت نور مورد نیاز می توان از چراغ های خطی به عنوان منبع نور اصلی استفاده کرد.

نورپردازی خطی دکوراتیو

چرا نورپردازی خطی تا این حد مورد توجه طراحان داخلی قرار گرفته است؟

1- نورپردازی خطی نسبت به سایر روش های نورپردازی انعطاف بسیار زیادی برای طراحی های خلاقانه، خاص و مدرن دارد.

2- همچنین این چراغ ها دارای زیبایی منحصر به فردی هستند و این روزها در طراحی داخلی هم به عنوان منبع نور اصلی و هم به صورت دکوراتیو مورد استفاده قرار می گیرند.

3- از دیگر ویژگی های مورد توجه جراغ های خطی تنوع بسیار زیاد این چراغ هاست که می توان با داشتن یک طراحی خلاقانه و خاص ترکیبی از انواع این چراغ ها را در طراحی نورردازی داخلی استفاده کرد و فضایی مدرن را به ارمغان آورد.

4 -یکی دیگر از ویژگی های نورپردازی خطی عدم وجود محدودیت در نصب این چراغ ها است. تقریبا می توان گفت از این چراغ ها می توان در هرنوع سقفی (کاذب، گچی و …) به صورت روکار، توکار و آویز استفاده کرد.

نورپردازی خطی اصولی

برای داشتن نورپردازی خطی اصولی به چه نکاتی باید توجه داشت؟

میزان روشنایی منبع نور چراغ خطی

قبل ازهرکاری ابتدا باید شدت نور مورد نیاز متناسب با نوع کاربری محیط توسط یک تیم مهندسی محاسبه گردد. برای این کار مهندسین گروه روشنایی SPL می توانند شما را در این مسیر همراهی کنند. همانطور که قبل تر نیز گفته شد نورپردازی خطی می تواند به صورت دکوراتیو و یا به عنوان منبع نور اصلی محیط باشد. با توجه به این موضوع و نوع کاربری فضا شدت نور مورد نیاز برای شما محاسبه می گردد و می توانید این شدت نور را با انواع چراغ های خطی تامین کنید.

دمای رنگ

دمای رنگ در رنگ نورهای مختلف متفاوت است و این مورد باید با توجه به نوع کاربری محیط مشخص گردد.

درجه حفاظتی چراغ (IP)

یکی دیگر از المان هایی که برای نورپردازی خطی و انتخاب مدل چراغ خطی مورد نظر باید در نظر داشت، درجه حفاظتی چراغ (IP) است. درجه حفاظتی اکثر چراغ ها برای نورپردازی داخلی IP20 است. بعضی از چراغ ها دارای درجه حفاظتی بالاتری هستند (IP65) که از آن ها در مکان هایی مثل حمام، سونا، استخر، فضای باز، نورپردازی کف و … استفاده می شود و دارای مقاومت بالاتری هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *