اهمیت نور و استفاده از انواع تجهیزات روشنایی فضای داخلی
آنچه باعث دیدن اشیای و اجسام مختلف میشود نور است. انواع تجهیزات روشنایی فضای داخلی ساختمان بسیار متنوع هستند. نور همواره از زمانهای قدیم مورد توجه انسانها بوده است و به آن اهمیت میدادند. برای نورپردازی فضای داخلی ساختمان و به کار بردن انواع تجهیزات روشنایی فضای داخلی ساختمانها از دو روش نورپردازی طبیعی و یا مصنوعی استفاده میکنند. درواقع میتوان زیبایی و ملموس بودن معماری داخلی ساختمان را به لطف نور و سایه روشنهای آن دانست. نمای داخلی ساختمانها را میتوان با نورپردازیهای اصولی و صحیح بسیار زیبا کرد. دیگر زمان آن گذشته است که از نور فقط برای روشن کردن محیط خانه استفاده کنیم. امروزه با نورپردازی میتوان به زیبای فضای داخلی ساختمانها اعم از مسکونی یا تجاری کمک کرد. امروزه بیشتر به جنبه تزئینی نورپردازی تا روشنایی آن توجه میشود. انواع تجهیزات روشنایی فضای داخلی از گذشته تا امروز رشد فراوانی کردهاند. انواع لامپهای led توانستهاند با فنّاوریهای دیگر که در زمینه نور و روشنایی به کار میروند در هم آمیزند و فضای اطراف ما را نه تنها نورانیتر بلکه زیباتر و باشکوهتر از قبل برای ما به نمایش بگذارند.
نورپردازی داخلی ساختمان چیست؟
استفاده از انواع تجهیزات روشنایی فضای داخلی برای زیباتر کردن و روشن کردن محیط داخلی را نورپردازی داخلی ساختمان مینامند. در واقع نورپردازی داخلی ساختمان استفاده از انواع این تجهیزات روشنایی برای زیباتر کردن محیط داخلید تغییر دکوراسیون منزل است. نورپردازی داخلی ساختمان به دو نوع نورپردازی داخلی اصلی و نورپردازی داخلی فرعی تقسیم میشود که در ادامه به تعریف هر کدام از آنها میپردازیم.
نورپردازی داخلی اصلی
نور پردازی داخلی اصلی یعنی استفاده از انواع تجهیزات روشنایی فضای داخلی مانند لوستر که میتواند لوسترهای کلاسیک یا مدرن باشد و همچنین انواع لامپهای آل ای دی و … برای روشن کردن فضای داخلی ساختمان که هدف از این کار بیشتر تأمین روشنایی مورد نیاز برای راحتتر زندگی کردن در فضای داخلی ساختمان است. در واقع نورپردازی داخلی اصلی بیشتر به روشن کردن محیط تمرکز دارد تا چیز دیگر.
نورپردازی داخلی فرعی
وقتی صحبت از نورپردازی داخلی فرعی به میان میآید منظور استفاده از انواع تجهیزات روشنایی فضای داخلی برای تزئین فضای داخلی ساختمان با استفاده از نور است. به گونهای که بتوان از انواع نور مخفیها، هالوژن و دیگر تجهیزات مدرن نور پردازی برای بهتر جلوه دادن فضای داخلی و دکوراسیون محیط داخلی استفاده کرد. در این روش تجهیزاتی که انتخاب میشوند و نحوه کار گذاشتن آنها به گونهای است که علاوه بر زیبایی بصری که از لحاظ نورپردازی به وجود میآورند خود آن تجهیزات نیز در مکان درست استفاده شده باشند و از زیباییهای کافی برخوردار باشند.
انواع تجهیزات روشنایی فضای داخلی
برای روشن کردن محیط داخلی ساختمان و نورپردازی آن از انواع تجهیزان روشنایی فضای داخلی استفاده میشود که دارای قابلیتهای خاصی هستند. در ادامه این مطلب به بررسی و معرفی برخی از این تجهیزات روشنایی که شامل انواع گوناگون و متنوع لامپها در شکلها و جنسهای مختلف هستند اشاره میکنیم.
لامپ فلورسنت
یکی از انواع تجهیزات روشنایی فضای داخلی لامپهای فلورسنت هستند که نور روشنتر با مصرف کمتر برق در اختیار شما قرار میدهند. امروزه به کار گیری این نوع از لامپها بسیار رواج دارد. جالب است بدانید که لامپهای فلورسنت یک بدی دارند و آن این که هرچه به میزان کمتری از آنها استفاده کنید طول عمرشان نیز کمتر خواهد بود بنابراین در فضاهایی که نیاز است لامپ به مدت زیادی روشن بماند توصیه میشود که از این لامپها استفاده شود.
لامپهای هالوژن
این لامپها نیز کاربرد زیادی در طراحی فضای داخلی دارند. رنگ این لامپها بسیار روشن و سفید است. از مزایای آنها کم مصرف بودنشان است و از معایبش این است که قیمت بالایی دارند و به میزان زیادی هم تولید گرما میکنند
لامپهای ال ای دی
این لامپها که در ساختمان آنها از چند ال ای دی استفاده شده که دارای بازده نوری فوقالعاده بالایی هستند میزان برق کمتری مصرف می کنند و عمرشان نیز طولانی است. بیشترین کاربرد آن ها در دکوراسیون داخلی منازل است و این تجهیزات روشنایی قادر هستند به راحتی تنظیم شوند و در نورپردازی زوایای مختلف می توان از آن ها استفاده نمود.
لامپهای آل ای دی سقفی
این نوع از لامپهای آل ای دی دارای دوام و کیفیت بالایی هستند. در واقع چراغهای آن در درون جعبهای قرار دارد و موتوری که در داخل جعبه قرار گرفته است باعث میشود که گرمای کمتری تولید شود. استفاده از این نوع آل ای دیها همان طور که از نامش پیداست در سقف ساختمانها است.
ریسمانهای آل ای دی
استفاده از نور مخفی نیز میتواند به زیباتر شدن فضای داخلی ساختمان کمک کند. یکی دیگر از انواع تجهیزات روشنایی فضای داخلی ساختمان ریسمانهای الیای دی هستند که بدین منظور استفاده میشوند و میتوان در سقفهای کاذب و پشت دیوارها این ریسمانها را به کار برد. در واقع این ریسمان از لوله لاستیکی که در داخل آن تراشههای آل ای دی قرار گرفتهاند تشکیل شده است. این لولههای لاستیکی آن دارای قطری در حدود 1.5 تا 2.5 سانتی متر هستند. البته از این نوع ریسمانها هم میتوان در فضای داخلی و بیرونی استفاده کرد.
اسکونس دیوار
برای این که بتوان در یک اتاق بزرگ نور بیشتری را استفاده کرد به نوعی که بسیار هنری و جذاب باشد میتوان از این نوع چراغ استفاده نمود. این نوع چراق دارای این قابلیت است که میتوان به گونهای آن را تنظیم کرد که نور و روشنایی را به سمت پایین، بالا و یا هر دو طرف تاباند و جلوهای زیبا به محیط خانه بخشید. همچنین از دیگر مکانهایی که میتوان به چراغهای اسکونس استفاده نمود در حمام، اتاق خواب و یا اتاق انتظار اشاره کرد.
ریسه شلنگی و نوار آل ای دی
استفاده از این نوع نوار ها امروزه بسیار رایج است. بر روی این نوارها تراشههای آل ای دی با فاصله یک سانتی متر و نیمی از یکدیگر قرار گرفتهاند که تولید آنها میتواند در سطوح نور دهی متفاوتی صورت گیرد و دارای چسبی در پشت این نوار بوده و باعث میشود به راحتی بتوان آن را در مکان دلخواه نصب نمود. از مکانهای رایج مورد استفاده آنها میتوان در زیر کابینتها، درون و روی کابینتها اشاره کرد.
همچنین برای استفاده از آنها در فضاهایی مانند حمام یا آشپزخانه میتوانید از نوع نوارهای روکش دار استفاده کنید. روکش آن باعث میشود که تراشههای الیای دی آن در مقابل رطوبت و گرما مقاومت بیشتری داشته باشند و دیرتر معیوب شوند.