نورپردازی

اهمیت نورپردازی در طراحی داخلی

انجام یک پروژه طراحی داخلی بدون طراح نور و نورپرداز ممکن است خروجی مطابق آنچه شما در ذهن خود داشته اید را نداشته باشد. نورپردازی ماهرانه بعد دیگری به فضا می بخشد و پروژه طراحی داخلی را زنده می کند. نورپردازی اگر به صورت تخصصی و توسط متخصص آن انجام شود زیبایی طراحی داخلی را چندین برابر می کند.

نورپردازی اصولی عمق و ارتفاع و نقاط دنج ایجاد می کند و توجه را به نقاط مدنظرتان جلب می کند. در نورپردازی داخلی همه چیز مربوط به ایجاد تعادل بین نور و سایه است. همکاری هماهنگ طراح داخلی و نورپرداز می تواند تأثیر نورپردازی داخلی را چندین برابر کند.

نورپردازی در طراحی داخلی چقدر اهمیت دارد؟

نور و نورپردازی اصولی به اندازه سایر عناصر طراحی مهم است و دارای اهمیت است. نورپردازی مناسب می تواند فضارا تغییر داده و دگرگون کند. با اصولی و درست از نور و سایه می توان نقاط مختلف با کاربری های متفاوت را طراحی کرد، چراکه هر فضا نیاز به نورپردازی متناسب با کاربری اش را دارد.

نورپردازی یک اثر هنری

به عنوان مثال، فرض کنید یک اثر هنری مثل یک نقاشی، تابلو فرش، تابلو و … برروی دیوار است و می خواهید و می خواهید به شکلی خاص آن را نورپردازی کنید که به خوبی نمایش داده شود. برای چنین چیزی به عنوان مثال نیاز به یک چراغ توکار و یا روکار برروی سقف داریم تا نور مستقیم به آن بتابد. ترکیب این نور با ناحیه تیره تر (سایه) اطراف اثر باعث جلب توجه و برجسته شدن آن برروی دیوار می شود.

مهارت یک نورپرداز ترکیب هنرمندانه انواع چراغ های روکار، توکار، آویز، چراغ های کف، قرنیزی، کنج و انواع چراغ های دکوراتیو در کنار یکدیگر است.

مهندسین نورپردازی قبل از انتخاب چراغ، شدت نور مورد نیاز در هر قسمت از فضا را متناسب با نوع کاربری و طراحی آن محاسبه می کنند و در مرحله بعد چراغ ها را انتخاب می کنند.

اگر نورپردازی داخلی، همانطور که گفته شد، اصولی و با محاسبات دقیق انجام شود فضا بسیار زیبا و متناسب با کاربری آن می شود.

اگر در نورپردازی فقط زیبایی چراغ ها را در نظر بگیریم و از چراغ های نامناسب برای یک فضا استفاده کنیم و یا شدت نور اجرایی کمتر از میزان مورد نیاز و یا بیشتر از آن باشد به مرور زمان ممکن است باعث آسیب به چشم، ایجاد خستگی و … شود.

جهت درک بهتر مطلب ذکر شده چند مثال بیان می کنیم.

اگر فضای مورد نظر جهت نورپردازی یک اتاق کنفرانس باشد قطعا نورپردازی آن با اتاق خواب، آشپزخانه، پذیرایی و یا سالن همایش و پاساژ متفاوت است.

شدت نور مورد نیاز در یک اتاق کنفرانس با اتاق استراحت متنفاوت است. برای چنین موضوعی قبل از اقدام به انتخاب چراغ، بهتر است مهندسین نورپردازی با توجه به فضا و کاربری آن شدت نور مورد نیاز در هر قسمت را مشخص و سپس با توجه به آن، از بین چراغ هایی که امکان تأمین آن شدت نور را دارند، چراغ مناسب انتخاب می شود. در این پروسه حتی محل متاسب جهت نصب هر چراغ نیز مشخص می شود.

نور روز چه تاثیری در طراحی داخلی دارد؟

نور طبیعی روز یک عنصر بسیار مهم در طراحی داخلی و نورپردازی است که باید مورد توجه قرار گیرد. در طراحی باید تلاش بر این باشد که بیشترین استفاده از نور طبیعی شود.

نور روز حس مثبتی در فضا ایجاد می کند و اصطلاحا فضا را دلباز می کند و باعث ایجاد خستگی نمی شود.

یک بعد از ظهر خاکستری در لندن با یک صبح آفتابی روشن در دبی بسیار متفاوت به نظر می رسد و به نور متفاوتی نیاز دارد. به همین خاطر باید با درنظر گرفتن میزان نور طبیعی در ساعات مختلف روز در فضای مورد نظر از ترکیب نورهای مصنوعی با نور طبیعی استفاده کنیم.

نور مصنوعی چه تاثیری در طراحی داخلی دارد؟

همیشه توجه انسان به صورت ناخورآگاه به نقاط نورانی بیشتر است. در نورپردازی می توانیم از این ویژگی برای نورپردازی نقاط معماری خاص در طراحی داخلی، یا همانطور که پیش تر ذکر شد برای نورپردازی یک اثر هنری استفاده کنیم.

همچنین نورپردازی فضاهایی مثل داخل کمد، کابینت ها، کشو و … می تواند بسیار مفید باشد.

استفاده از چراغ خطی در نورپردازی داخلی

چراغ های خطی دارای انواع و شدت نورهای مختلفی هستند که در هر فضا می توانیم متناسب با نیاز، از آن ها استفاده کنیم. این چراغ ها به تمامی موارد ذکر شده در بالا پاسخ می دهند.

چراغ خطی آویز، توکار، روکار، کنجی، قرنیزی، چراغ مخصوص کف و … با شدت نور، رنگ نور، ابعاد مختلف و … قابل اجرا در نقاط مختلف با کاربری های متفاوت است.

گروه روشنایی سپندار وارد کننده چراغ های خطی برند Line&Design در ایران است. این چراغ ها دارای تنوع بسیار زیاد و گارانتی می باشند.

مهندسین این مجموعه می توانند متناسب با فضای مورد نظر شما محاسبات نورپردازی را انجام دهند و بهترین گزینه ها را به شما معرفی کنند و در این مسیر همراهتان باشند تا بتوانید متناسب با نیازتان، بهترین خروجی را داشته باشید.

FacebookTwitterLinkedInTelegramPinterest

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *