نورپردازی

نورپردازی فضای داخلی منزل چگونه است؟

اهمیت نورپردازی فضای داخلی منزل

در نورپردازی فضای داخلی منزل همه جا مهم است از سرویس بهداشتی گرفته تا اتاق خواب و پذیرایی باید به صورت اصولی و دقیق نورپردازی شوند. البته این طور هم می‌توان گفت که در نظر هر کسی ممکن است که هر کدام از این فضاها از اهمیت زیادتری برخوردار باشند. در این صورت کسی که به عنوان طراح نورپردازی فضای داخلی فعالیت می‌کند باید بتواند با توجه به سلیقه صاحب منزل بهترین طراحی نورپردازی فضای داخلی منزل را پیاده سازی نماید. کسی که وظیفه طراحی نورپردازی فضای داخلی منزل را به عهده دارد باید به همه فضاهای داخلی از سرویس بهداشتی گرفته تا آشپزخانه، اتاق نشیمن و غذا خوری به یک اندازه توجه کند.
امروزه در بیشتر آپارتمان‌ها در فضای داخلی آن‌ها شاهد نورپردازی‌های مختلفی هستیم. شاید بتوان گفت که استفاده از نور مخفی در طراحی نورپردازی فضای داخل منزل بیشتر از همه به چشم می‌خورد. نورپردازی سبب می‌شود که معماری و آرایه‌گری داخلی منزل شما بهتر و زیباتر به چشم آید. نورپردازی فضای داخلی منزل شامل نورپردازی دیوار، سقف و … می‌شود. برای این که دیوار پشت تلویزیون از سایر فضاها متفاوت‌تر نشان داده شود معمولاً از نور مخفی استفاده می‌کنند. با نورپردازی صحیح و اصولی می‌توان آرایه‌گری داخلی منزل را زیباتر کرده و به نوعی آرامش و راحتی را به فضای خانه آورد.

 

قواعد اساسی در نورپردازی فضای داخلی منزل چگونه است؟
در نورپردازی فضای داخلی منزل باید یک سری نکات را به دقت رعایت کنید. از اساسی‌ترین و اصلی‌ترین اصول در نورپردازی این است که به فضاهایی از خانه که بیشترین استفاده از آن‌ها می‌شود دقت بیشتری داشته باشید. توجه کنید منظور ما این است فضاهایی که افراد ساکن در خانه بیشتر زمانشان را در آن جا می‌گذرانند و بیشتر کارها در آنجا انجام می‌شود خیلی حساس و مهم هستند.
اصل تعادل نور نکته دیگری است که باید حتماً مد نظر قرار دهید. در واقع باید همان طور که گفتیم فضاهایی که بیشتر مورد استفاده افراد یک خانواده قرار می‌گیرند بیشتر در معرض تمرکز منابع نوری باشند. بقیه نور هم باید به شیوه‌ای که باعث آرامش و راحتی می‌شود در فضای اتاق پخش شود.
نیاز نیست که کل اتاق را بخواهید روشن کنید و به نوعی تعادل نور را به هم بزنید باید به صورت صحیح و اصولی فاصله بین منابع نوری را طوری تنظیم کنید که با پراکندگی و آشفتگی نور در منزل که باعث بر هم زدن آرامش و تعادل روانی می‌شود دوری کنیم.
باید به این نکته توجه داشته باشید که نیاز نیست برای پر نور کردن یک اتاق از منابع نور زیادتری استفاده کنید بلکه اگر بتوانید ترکیب درستی از نورها را انتخاب کنید و منابع نوری را درست و در جای خود بچینید در این صورت نور کافی و لازم برای یک اتاق را تأمین خواهید کرد.
همچنین از دیگر اصول اساسی در نورپردازی فضای داخلی منزل این است که دقت کنید با توجه به عملکردی که فضای مورد نظر دارد طراحی نورپردازی آن فضا را انجام دهید مثلاً همان طور که خودتان بهتر می‌دانید نورپردازی اتاق خواب با آشپزخانه کاملاً متفاوت خواهد بود. البته در مورد دیگر فضاهای داخلی منزل نیز این موضوع صدق می‌کند.
در ادامه به بررسی اصول اساسی نورپردازی در تعدادی از فضاهای داخلی منزل می‌پردازیم.

 

رعایت اصول نورپردازی فضای داخلی منزل در اتاق غذاخوری

استفاده نمودن از نور طبیعی یک از بهترین روش‌های طراحی نورپردازی غذا خوری به حساب می‌آید. برای نمونه باید در بالای میز غذاخوری لوستر را نصب نمود تا بتوان سطح میز را تمام و کمال روشن کرد. برای این که به اتاق غذا خوری و میز غذاخوری حالت رمانتیک ببخشید می‌توانید از چند شمع استفاده نمایید. بخش‌هایی از اتاق که ممکن است نور به طور طبیعی نتواند به دلیل ماهیت آن فضاها به طور کامل به آن برسد نیاز است که با دقت بیشتری نورپردازی شوند. در انتخاب لوستر برای نصب در اتاق غذاخوری باید تناسب آن را با سبک آرایه‌گری اتاق در نظر بگیرد. اگر در اتاق غذاخوری شما آثار هنری وجود دارد می‌توان با استفاده از هالوژن به صورت نورپایین باعث برجسته سازی این بخش‌ها شد.

 

رعایت اصول نورپردازی فضای داخلی منزل در اتاق نشیمن
 نورپردازی در اتاق نشیمن در سه حالت نورپردازی محدود، متمرکز و روشنایی عمومی صورت می‌گیرد. در روشنایی عمومی منظور روشن کردن اتاق نشیمن از سقف است و برای روشن کردن از یک نور با نسب کم نیز می‌توان استفاده کرد. اگر بخواهیم نورپردازی متمرکز انجام بدهید منظور این است که در این روش یک قسمت از اتاق نشیمن را با استفاده از منبع نوری مورد نظر برجسته‌تر از بقیه قسمت‌ها می‌کنند. در نورپردازی محدود نورپردازی به گونه‌ای صورت می‌گیرد که بتوان در صورتی که سایر منابع نوری خاموش هستند از فضای تاریک اتاق نهایت استفاده را برای زیبا سازی کرد در این حالت از منبع نوری به گونه‌ای استفاده می‌کنند که تنها قسمت خاصی از اتاق روشن باشد. بهترین حالت برای نورپردازی اتاق نشیمن این است که از همه این روش‌ها که بیان کردیم به اندازه مورد نیاز با توجه به فضای اتاق و عناصر و دکوراسیونی که در آن استفاده شده است به کار گرفته شود. با رعایت کردن مواردی که گفتیم در نورپردازی فضای داخلی می توان بهترین طراحی را انجام داد به گونه ای که بتوان آرامش و راحتی را برای اعضای خانواده به ارمغان آورد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *